Privacyverklaring

Januari 2018

Privacyverklaring

Binnen het Socie platform worden persoonsgegevens opgeslagen. Deze worden door jou of door de App Beheerder in de app gezet.
Het afschermen van persoonsgegevens kan binnen het Socie platform per community op verschillende manieren worden ingesteld. Vraag aan de App Beheerder over de exacte implementatie bij jouw community.
We gaan zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om. Hier kun je lezen, hoe we hiermee omgaan.

Bekijk de lijst van veelgebruikte termen op terminologie pagina.

Bij vragen of opmerkingen, neem contact op via info@socie.nl

Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn gegevens die iets vertellen over jou of die we in verband kunnen brengen met jou. Denk aan je naam, geboortedatum, telefoonnummer of e-mailadres. Het gaat om alle gegevens die we in verband kunnen brengen met jou.

Met welk doel worden de persoonsgegevens bewaard?

Persoonsgegevens worden bewaard om deze te kunnen delen met de leden binnen de app. Leden kunnen deze gegevens inzien om contact met elkaar op te nemen of berichten te plaatsen.

Welke persoonsgegevens worden opgeslagen?

Minimaal wordt het e-mailadres opgeslagen om een gebruiker toegang te verlenen tot de community. Optioneel kunnen personalia, adres- en contactgegevens aan de persoonsgegevens worden toegevoegd.
Een App Beheerder kan extra velden toevoegen aan de persoonsgegevens. Per extra veld kan hij instellen of de eindgebruiker dit kan aanpassen.

Waar komen de persoonsgegevens vandaan?

De App Beheerder kan alle persoonsgegevens in het App Beheer handmatig invoeren of importeren. Het importeren kan de App Beheerder doen door een ledenbestand te uploaden in het App Beheer of via een koppeling met een extern informatie systeem (b.v. via een partner). Bij een koppeling worden de ledengegevens automatisch geïmporteerd.
Afhankelijk van de instellingen binnen de App, kan een lid ook zijn eigen gegevens toevoegen.

Met wie worden de persoonsgegevens gedeeld?

Afhankelijk van de instellingen in het App Beheer en de instellingen van de gebruiker zelf, worden de persoonsgegevens in de app gedeeld.
Persoonsgegevens worden uitsluitend met leden binnen de besloten community gedeeld.
Bij een community die openbaar toegankelijk is, wordt uitsluitend de naam van de gebruiker getoond.

Wie kan de persoonsgegevens muteren?

Afhankelijk van de instellingen in het App Beheer, kan de gebruiker zijn persoonsgegevens muteren.
Een App Beheerder kan de gegevens binnen het App Beheer niet wijzigen wanneer de persoonsgegevens via een koppeling zijn geïmporteerd. Indien technisch mogelijk, kunnen deze gegevens wel door de gebruiker binnen de app gemuteerd worden.
Indien er geen koppeling is, kan een App Beheerder de persoonsgegevens muteren.

Hoe lang worden persoonsgegevens bewaard?

De gegevens worden uiterlijk bewaard tot de community stopt en verwijderd wordt. Tot die tijd kan de App Beheerder de persoonsgegevens verwijderen.
Als er een koppeling is met een externe partij, dan worden de ledengegevens automatisch verwijderd.