Alles over de Socie API

API

Lijkt het jou tof om andere applicaties aan Socie te koppelen? Dat kan met onze Socie API! Wanneer je de technische kennis hebt kun je met jouw software gemakkelijk gegevens van jouw community in Socie bekijken en bewerken. Dit zorgt ervoor dat je zoveel meer uit het gebruik van Socie kunt halen.

Ledengegevens ophalen en muteren

Wanneer je ledenadministratie software gebruikt waarmee Socie nog geen koppeling heeft, kun je er via de Socie API voor zorgen dat de ledengegevens toch uitgewisseld kunnen worden. Ook kun je de onboarding van nieuwe leden makkelijker maken. Denk hierbij aan het automatisch toevoegen van een nieuw lid wanneer hij een formulier op jouw website heeft ingevuld. Daarbij kun je gebruik maken van jouw eigen id van het lid. Dit maakt het super eenvoudig om op een later moment hetzelfde lid op te halen of om de gegevens te muteren.

Extra velden bewerken


Met de Socie API kun je extra velden van lidprofielen aanmaken, en beheren. 

– Extra velden kun je ophalen, aanmaken, bijwerken & verwijderen.

Kijk voor alle mogelijkheden naar de API-documentatie:

https://resources.socie.nl/docs/api/resource_Additional_Fields.html

 

Groepen importeren en indelen

Met de Socie API kun je groepen aanmaken, en groepsleden beheren. 

– Groepen kun je aanmaken, bijwerken, verwijderen en ook kun je groepsgegevens ophalen.

– Groepsleden kun je toevoegen, bijwerken, verwijderen, ophalen en de volgorde aanpassen.

Kijk voor alle mogelijkheden naar de API-documentatie:

https://resources.socie.nl/docs/api/resource_Groups.html

 

Meldingen sturen 🔔

Recentelijk hebben we de Socie-API uitgebreid met de mogelijkheid om meldingen te sturen. Het is belangrijk dat je als beheerder van een community in contact blijft met de leden. Daarom is het sturen van meldingen via de Socie-app altijd een van de meest populaire features geweest. Dit zorgt er namelijk voor dat beheerders snel en veilig communityleden kunnen voorzien van informatie over wat er in de community speelt. 
 
Via de Socie-API kun je deze meldingen nu dus ook sturen. Hierbij is het mogelijk de melding in te plannen zodat deze op een later moment verstuurd wordt. Ook kun je aangeven welke leden de melding moeten ontvangen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld de leden die zich hebben aangemeld voor een evenement op de hoogte houden. Een ander voorbeeld is het automatisch welkom heten van een lid dat is toegevoegd via de API. 
 

De API activeren

Standaard is het niet mogelijk om gegevens van jouw community via de API op te halen of te muteren. Je kunt dit mogelijk maken door de API te activeren. Dit doe je door in het App Beheer via de instellingen van jouw community naar API te gaan. Daar kun je op API koppeling inschakelen klikken om de API te activeren. Je krijgt direct een API-sleutel te zien waarmee je de API kunt benaderen. Vervolgens moet je instellen welke bronnen van gegevens toegankelijk zijn via de API. Hierbij kun je ook onderscheid maken tussen lees- en schrijfrechten. Zo houd jij alle controle over de gegevens van jouw community!
 
De documentatie over hoe je de Socie API kunt gebruiken vind je hier.
 
 

Lees meer

William van Rijn

Breng jouw community tot bloei
met de Socie App

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met William om de mogelijkheden
van Socie te ontdekken voor jouw community.

This is a staging environment