Nodig leden uit via een link

uitnodigen met link

Het is nu mogelijk mensen een lidmaatschapsverzoek te laten doen voor jouw community na het klikken op een link. Deze link is uniek per community en kan dus alleen gebruikt worden door mensen waarmee jij de link deelt. Wij denken dat community’s hiermee makkelijker mensen aan boord kunnen krijgen. Hieronder wordt uitgelegd hoe je deze link kunt genereren en hoe de onboarding van nieuwe leden werkt.

Uitnodigingslink instellen

Wanneer je geen gebruik maakt van een ledenkoppeling, zoals onze API of Zapier, is er via het App Beheer onder Leden een nieuwe pagina te vinden met de naam “Lidmaatschapsverzoeken”. Bij het bezoeken van deze pagina kun je via de groene knop een uitnodigingslink genereren. Vervolgens kun je instellen of de link direct actief is en of leden deze link ook kunnen delen vanuit de app. Deze laatste optie is handig voor community’s die niet direct communiceren met potentiële gebruikers van de app. 

Verzoek om lid te worden

Iemand die op de uitnodigingslink klikt komt direct uit in de Socie-app wanneer deze op zijn telefoon staat. Als deze persoon de app nog niet heeft of de link opent op een computer, wordt er een webpagina getoond. Deze pagina geeft uitleg over hoe de app geïnstalleerd kan worden. Wanneer de app geïnstalleerd is komt de gebruiker uit op een pagina van de community die bij de link hoort. Hier heeft de gebruiker de mogelijkheid een lidmaatschapsverzoek te doen. Het is hierbij verplicht om de voor- en achternaam in te vullen zodat jij als beheerder weet wie deze persoon is. Ook wordt het e-mailadres gedeeld met de beheerder. 

In het App Beheer kunnen openstaande lidmaatschapsverzoeken worden geaccepteerd of afgewezen. De persoon die het verzoek heeft gedaan wordt op de hoogte gebracht van de keuze die jij maakt. Afgewezen verzoeken blijven staan zodat deze personen niet nogmaals een verzoek kunnen doen. Ook is het hierdoor mogelijk op een later moment het verzoek alsnog te accepteren.

Lees meer

William van Rijn

Breng jouw community tot bloei
met de Socie App

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met William om de mogelijkheden
van Socie te ontdekken voor jouw community.

This is a staging environment