RK Parochie Maria, Hertogin van Drenthe

RK maria parochie Drenthe

‘‘Je hebt alle informatie van de parochie direct beschikbaar in je broekzak’’

Mirjam Buizer-Mens uit Barger-Compascuum is naast secretaris in het parochiebestuur ook al meer dan drie jaar app beheerder van de MijnRKK app voor de RK Parochie Maria, Hertogin van Drenthe.

Samen met haar man Arie voorzien zij de parochieleden van alle informatie via de MijnRKK app en de website.

Kun je iets meer vertellen over RK Parochie Maria en de vier geloofsgemeenschappen?

De vier geloofsgemeenschappen, verdeeld over vier locaties, zijn op 1 januari 2017 gefuseerd naar de parochie Maria, Hertogin van Drenthe. Samen met de 6800 parochianen bouwen wij aan een gemeenschap waarin ons geloof en ons dagelijks leven met al hun facetten centraal staat. Ons geloof vieren wij in de weekendvieringen, op doordeweekse dagen en op bijzondere momenten van vreugde en verdriet.

Waarom zijn jullie drie jaar geleden gestart met de MijnRKK app?

De app werd aangedragen vanuit ons Bisdom. We wilden graag meegaan met de tijd en de nieuwe ontwikkelingen, daar hoorde ook een app bij. Een app is makkelijk en snel en heeft allemaal handige functies. Je bent heel snel op de hoogte van alles wat er gebeurt in de parochie.

 

Ik zet wekelijks de nieuwe preek van de pastor in de app. Als ik een nieuwtje binnenkrijg zet ik die ook direct in de app.
Mirjam Buizer-Mens van RK Parochie Maria
Mirjam Buizer-Mens
App Beheerder RK Parochie MAria, Hertogin van Drenthe

Hoe verliep het uitrollen van de app binnen RK Parochie Maria?

Het gebruiken van de app ging bij het ene lid makkelijker dan bij de andere. Een deel van de parochianen ging er vanuit dat zij de app niet zouden snappen en wilde het eerst niet proberen. Het tegendeel werd bewezen door de parochianen die wel de app hebben gedownload. Zij vinden de app makkelijk en gebruiksvriendelijk. Ze zijn enthousiast over hoe snel en eenvoudig ze informatie van de parochie kunnen bekijken in de app.

Waarvoor wordt de app voornamelijk gebruikt?

Wij gebruiken vooral de agenda, de preek van de pastor en de nieuwsberichten. In de agenda staat een handig overzicht van alle vieringen bij de verschillende geloofsgemeenschappen en overige activiteiten. Wekelijks is de preek van de pastor in de app te lezen, dit wordt goed bezocht. In de nieuwsmodule staan berichten vanuit de parochie, de vier geloofsgemeenschappen en het landelijke en wereldnieuws van de Rooms katholieke kerk.

Wat is voor jou de belangrijkste meerwaarde voor het gebruiken van de app?

Je hebt alle informatie van de parochie direct beschikbaar in je broekzak. Ik heb niet altijd het parochieblad tot mijn beschikking maar wel mijn telefoon. Nu heb ik altijd de informatie. Door de pushmeldingen weet ik ook gelijk als er een nieuw bericht is geplaatst in de app en zo blijf ik op de hoogte van het nieuws. De app maakt dit heel toegankelijk.

Zou je wat kunnen vertellen over je rol als appbeheerder? Wat zijn je werkzaamheden en wat vind je leuk aan deze rol?

Als appbeheerder ben ik verantwoordelijk voor de informatie die in de app staat. Ik zet wekelijks de nieuwe preek van de pastor in de app te zetten. Als ik een nieuwtje binnenkrijg zet ik die ook direct in de app. Om de vijf á zes weken komt er een parochieblad uit, dan zet ik gelijk alle vieringen in de agenda. Ik vind het leuk om te zien dat de inhoud in de app ook echt wordt gelezen door de leden.

Zou je de MijnRKK app aanraden aan andere parochies?

Ja, de app heeft heel veel nieuwswaarde en het is makkelijk om snel een grote groep te bereiken via de pushmeldingen. Het kost in het begin wat werk om alles in te richten en de parochianen de app te laten gebruiken maar zodra dit is gedaan is het heel praktisch om de app te gebruiken en informatie te delen.

Online Socie demonstratie

Meld je aan voor de gratis Socie demonstratie om kennis te maken met de Socie App. 

Lees meer

William van Rijn

Breng jouw community tot bloei
met de Socie App

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met William om de mogelijkheden
van Socie te ontdekken voor jouw community.

This is a staging environment