Loopgroep RUN 2B Fit

Loopgroep RUN 2B Fit

“Iedereen vindt de App makkelijk werken en ze zouden het jammer vinden als we zonder Socie verder zouden gaan, dus we laten hem er gewoon in”

Het Socie Community platform wordt regelmatig ingezet om mensen met elkaar te laten sporten. Een mooi voorbeeld daarvan is de Loopgroep Run 2B Fit uit Deventer. Zij gebruiken al jaren de Gratis Socie App voor hun loopgroepen. Tijd voor een kennismaking!

Dag Marloes, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Marloes de Booij en ik ben docent Media aan het Cibap in Zwolle. Daarnaast heb ik een zoontje van 2 jaar en ik ben ruim 9 jaar hardlooptrainer. 

Dit is een uit de hand gelopen hobby. Ik heb RUN 2B FIT opgezet en ben eigenaar en trainer. Daarnaast zijn er nog drie andere trainers. 

Ik heb de website vormgegeven en zorg dat deze relevant en up-to-date blijft. 

Marloes Run 2Be fit

Kun je iets meer vertellen over RUN 2B FIT?

Bij RUN 2B FIT hebben we 4 trainer en zo’n 50 leden. Dit zijn zowel mannen als vrouwen, van verschillende leeftijden. Gemiddeld komen er rond de 20 mensen op de training. Doordat ze zich aanmelden via de Socie App, kunnen we bij te grote groepen, de groep splitsen. Dan zetten we 2 trainers in. We trainen iedere dinsdag, donderdag en zondag. 

Hoe lang gebruiken jullie de App al?

Sinds een paar jaar gebruiken we de App. Ik ben eerst zelf begonnen om dit uit te proberen. Ik was verbaasd dat de App gratis is. Tijdens het uitproberen van de App, merkte ik dat het waarschijnlijk goed zou kunnen passen voor onze hardloopgroep. Dit is in de praktijk ook het geval, het maakt alles net wat professioneler. Ik heb nog gekeken bij Socie Plus, maar ik denk dat dit voor ons niet nodig is.

Waarom is er destijds besloten om een App in te gaan zetten? 

We gebruikten eerst alleen WhatsApp. Maar het is prettig om te weten hoeveel mensen zich aanmelden voor de training. Deze functie wordt het meest gebruikt in de Socie App. Het werkt ook stimulerend naar elkaar, wanneer de leden weten wie er komen. Naast de Socie App, maken we ook gebruik van WhatsApp. We hebben zelfs nog 2 WhatsApp groepen. Hierin regelen de leden bijvoorbeeld om te carpoolen naar een run.

Run2befit trainers

Hoe verliep de uitrol van de App?

Alle deelnemers gebruiken de Socie App. In de welkomstmail voor nieuwe leden wordt meteen verteld dat ze zich kunnen aanmelden voor de Socie App en hoe dit werkt. Hierover zijn nog nooit vragen geweest. Blijkbaar is het voor iedereen duidelijk genoeg hoe de Socie App werkt.

Hoe zijn de reacties over de App?

Iedereen vindt de App makkelijk werken en ze zouden het jammer vinden als we zonder Socie verder zouden gaan, dus we laten hem er gewoon in. Het is een gemakkelijke en duidelijke App. Mensen hebben geen vragen hierover. 

Wie beheert de App? 

Ikzelf ben de App beheerder. Ik heb er weinig werk van, maar werk wel regelmatig alles bij om het up-to-date te houden.

Hoe bevalt de App? 

De App bevalt heel goed. Het is voor iedereen duidelijk en het werkt stimulerend. Mensen voelen ook een stok achter de deur als ze zich hebben aangemeld. De meeste mensen vinden dat prettig.

Wat doen je eraan om de App relevant te houden? 

Ik zet foto’s in de App. Ook soms een poll. En daarnaast natuurlijk de trainingen. 

Zou je de App kunnen aanbevelen aan andere organisaties? 
Jazeker. Het gebruik ervan gaat gemakkelijk en is overzichtelijk voor de leden.

Wat doen je eraan om het ledenaantal te behouden? Of te laten groeien?

Ik heb een site die duidelijk en overzichtelijk is. Ik zorg ervoor dat de website goed zichtbaar is op Google. Naast dat ik goed vindbaar ben, ben ik ook een van de goedkopere hardloopgroepen. Daarnaast was ik de eerste loopgroep in Deventer.
Het eerste jaar heb ik getraind met slechts 1 andere man. Daarna kwam er een groepje vrouwen bij. Vervolgens zijn we gegroeid naar ongeveer 50 leden. Dit is vrijwel constant zo gebleven. Dit is een mooi aantal. Er is geen ambitie om te groeien.

http://loopgroeprun2bfit.nl

Lees meer

William van Rijn

Breng jouw community tot bloei
met de Socie App

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met William om de mogelijkheden
van Socie te ontdekken voor jouw community.

This is a staging environment