Groepen aanmaken in de App

groepen tijdlijn app

Vanaf versie 4.0.0 van de apps is het mogelijk om gebruik te maken van een module voor groepen voor het aanmaken van groepen. Deze module biedt een aantal nieuwe functionaliteiten aan met betrekking tot groepen. Zo wordt het mogelijk om binnen een groep met andere leden te communiceren en kun je vanuit de app jouw eigen groepen beheren.

Interactie tussen groepsleden

Tot voorkort werden groepen voornamelijk gebruikt door de beheerder van een community. Door leden in een groep te plaatsen kon je hen bijvoorbeeld toegang geven tot een bepaalde module. Ook werden groepen gebruikt om aan andere leden kenbaar te maken wie er bijvoorbeeld in het bestuur zitten. 

Vanaf versie 4.0.0 wordt het ook mogelijk voor groepsleden om berichten, foto’s, video’s en documenten met elkaar te delen. Dit zijn dezelfde mogelijkheden die we nu al aanbieden via de ‘Deel je moment’-module. We hebben van onze gebruikers gehoord dat het delen van berichten met de hele community toch nog wel een stap was. Ook kon het voorkomen dat er informatie werd gedeeld die niet voor de hele community interessant was. Door de mogelijkheid te hebben dit alleen te delen binnen de groep waarvoor het bedoeld is, zijn mensen eerder geneigd dit te doen. Denk hierbij aan het delen van een wedstrijdschema van een voetbalteam of de foto’s van een uitje met de commissie. 

De gedeelde berichten van een groep kunnen gelezen worden binnen een groep, maar ook in de nieuwe module. Het eerste scherm van de module bestaat namelijk uit een tijdlijn met daarin alle berichten van de groepen waar jij lid van bent. Via dit scherm kunnen leden ook direct naar hun laatst gebruikte groepen gaan, groepen ontdekken en groepen aanmaken. Over het maken van groepen is meer te lezen in de volgende paragraaf. 

In de toekomst willen we het mogelijk maken dat leden nog veel meer kunnen doen met groepen. Voorbeelden hiervan zijn het maken van evenementen en het stellen van een vraag via een poll. 

Groepen maken en beheren

In de nieuwe groepenmodule is het ook mogelijk om vanuit de app nieuwe groepen te maken. De beheerder van de community kan instellen wie dit mogen doen. Bij het maken van een groep wordt de gebruiker gevraagd een groepsnaam, toegankelijkheid en groepskleur in te stellen. De toegang van een groep kan openbaar of besloten zijn. Bij openbare groepen kunnen alle leden van de community vrij lid worden. Bij besloten groepen kan dit alleen na een uitnodiging of een goedgekeurd verzoek. Het is bij besloten groepen ook mogelijk de zichtbaarheid in te stellen. Deze kan worden ingesteld op zichtbaar en verborgen. Het proces van het maken van een groep wordt weergegeven in de gif. 

Nadat een lid een groep heeft aangemaakt wordt hij ook beheerder van die groep. De beheerder van een community kan ook een beheerder toewijzen aan bestaande groepen. 

De groepsbeheerder kan het volgende:

   

   • leden uitnodigen en verwijderen

   • groepsleden beheerder maken en als beheerder verwijderen

   • lidmaatschapsverzoeken accepteren en verwijderen

   • de naam en omschrijving van de groep wijzigen

   • een andere groepskleur kiezen

   • de groepsafbeelding wijzigen

   • de toegang en zichtbaarheid aanpassen

  De beheerder van de community kan ook altijd de groepsinstellingen wijzigen. Ook kan hij alle berichten binnen de groep lezen en eventueel verwijderen.

  groepen aanmaken

  Lees meer

  William van Rijn

  Breng jouw community tot bloei
  met de Socie App

  Vragen? Neem vrijblijvend contact op met William om de mogelijkheden
  van Socie te ontdekken voor jouw community.

  This is a staging environment