Bijbelleesgroep Moeskruid

Bijbelleesgroep moeskruid

"De App levert gemak en meer verbinding voor Bijbelleesgroep Moeskruid. Het is fijn om dingen samen te delen, het plaatsen van foto’s en muzieknummers gaat heel eenvoudig."

Hinke Blok uit Veenendaal (getrouwd met Simon) heeft 3 prachtige kinderen. Naast de zorg voor het gezin werkt ze als plaatscoördinator bij HipHelpt. Daarnaast doet ze vrijwilligerswerk in de kerk, bij Elke Dag Nieuw en bij de Bijbelleesgroep Moeskruid. Daar beheert ze de Socie App en schrijft ze bijbelstudies.

Kun je iets meer vertellen over Bijbelleesgroep Moeskruid?
Moeskruis Bijbelgroep is ontstaan nadat Elise Pater het boekje “Moeskruid”  had geschreven. Achterin dit boekje konden mensen reageren. Er kwamen veel reacties en mensen vroegen om meer studies. Whatsapp bleek al snel niet toereikend genoeg te zijn voor alle reacties en discussies. De Socie App bleek de meest geschikte App te zijn voor de Bijbelstudiegroep. We gebruiken de App inmiddels al meerdere jaren naar volle tevredenheid. 

Waarom is er destijds besloten om een App in te gaan zetten? 
Socie App was voor ons gemakkelijk. We hoeven niet meer onze privé nummers te gebruiken om te registreren en als beheerders kunnen we alles vooruit plannen en klaarzetten. De App is nu voor alle leden toegankelijk. Sommige leden kiezen voor e-mail. Ook dat is mogelijk. De meesten gebruiken nu de Socie App. 

Hoe verliep de uitrol van de App?
Het was even een overstap, maar uiteindelijk verliep dit goed.. Elise is er in eerste instantie wel even druk mee geweest. Er waren toen al zo’n 1000 leden. Inmiddels zijn er ruim 3300 leden. 

Over de Socie App krijgen we overigens nauwelijks reacties. Reacties gaan alleen over de inhoud. Blijkbaar is de Socie App voor de leden duidelijk en zijn er geen vragen over.

Hoe bevalt de App? 
Er komen regelmatig reacties dat mensen het prettig vinden om een melding (pushbericht) te krijgen. Zo worden ze eraan herinnerd dat ze bijvoorbeeld nog geen Stille tijd hebben genomen. Ook de functie “Samen delen” wordt gewaardeerd. Het is een middel tot bemoediging, ondersteuning en contact. Het is fijn voor de leden om op elkaar te kunnen reageren.

Hoe zetten jullie de App in? 
Wij gebruiken alleen de dagelijkse Bijbelstudies en de functie Samen delen. Iedere dag wordt er een studie geplaatst met vragen over een Bijbelgedeelte en elke weekend komt er een “Weekendbericht”.

Wordt de App door iedereen gebruikt of alleen door een specifieke groep?
We hebben geen subgroepen. Iedereen die zich aanmeldt komt in de Bijbelleesgroep Moeskruid. De App is voor iedere geïnteresseerde, maar in de praktijk is zo’n 99 % vrouw. 

Wat doe je eraan om de App relevant te houden? 
Actief doen we hierin weinig. Het gaat vaak via, via.  Alleen op Instagram en op de Vriendinnenmail wordt genoemd wanneer er een nieuw Bijbelboek wordt behandeld. Dit is vaak een geschikt moment om aan te sluiten.

Wat heeft de App jou opgeleverd? 
De App bevalt heel goed. De App levert gemak en meer verbinding. We kunnen leden eenvoudig bereiken en ze kunnen onderling goed communiceren. Het is fijn om dingen samen te delen, het plaatsen van foto’s en muzieknummers gaat heel eenvoudig.  Van de leden hoor ik ook dat ze het prettig vinden om zelf ook een bijdrage te leveren.

Ook vind ik de functie dat de “Melding” blijft aanstaan heel prettig, zo word je eraan herinnerd dat de Stille tijd nog genomen moet worden.

Zou je de App kunnen aanbevelen aan andere organisaties? 
Jazeker, want de Socie App is heel gemakkelijk in gebruik. Voor de leden is het gemakkelijk.

Online Socie demonstratie

Meld je aan voor de gratis Socie demonstratie om kennis te maken met de Socie App. 

Lees meer

William van Rijn

Breng jouw community tot bloei
met de Socie App

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met William om de mogelijkheden
van Socie te ontdekken voor jouw community.

This is a staging environment