EHBO Vereniging Nijmegen

EHBO Nijmegen

“Deze app is heel gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in het beheer. In de beginfase ontdekten we dat zelfs ons lid, die ernstig digibeet is, prima met de app overweg kan.  Dat was voor ons het signaal om met de app verder te gaan. We hadden toen de verwachting dat het zou gaan werken.”

EHBO Vereniging Nijmegen

Perry van de Berg vervult de rol van cursuscoördinator en bestuurslid bij EHBO Vereniging Nijmegen. Naast dat ik algemeen bestuurslid ben, verzorg ik ook de website en de ledenadministratie. Een jaar geleden is de vereniging begonnen met het gebruiken van Socie om de communicatie te verbeteren. We spraken met Perry over zijn ervaringen met Socie.

Kun je iets meer vertellen over EHBO Nijmegen?

EHBO Nijmegen bestaat sinds 1 oktober 2023 100 jaar. Dit jubileum hebben we gevierd met al onze leden. We zijn een actieve vereniging waarbij we hulp verlenen en kennis overbrengen. Momenteel hebben we ruim 150 leden. Elk seizoen organiseren we 6 bijeenkomsten waar diverse EHBO-onderwerpen worden behandeld. Daarnaast bieden we ook losse modules aan, zoals reanimatie en hulpverlening bij evenementen.  

Waarom heb je besloten om Socie in te gaan zetten?

Een jaar geleden zijn we begonnen met het zoeken naar een oplossing om onze communicatie te verbeteren en zo kwamen we bij Socie terecht. We hebben verschillende programma’s uitgeprobeerd, waaronder Socie. Wat we vooral heel fijn vinden, is dat leden zich kunnen aanmelden voor de lessen. Voorheen maakten we gebruik van datumprikker.nl voor aan- en afmeldingen, maar dit voldeed niet aan onze behoeften. We wilden graag overstappen naar iets dat eenvoudiger was, maar dat bleek lastig te vinden. Toen we ontdekten dat Socie een agendafunctie had, waren we blij. En toen de koppeling met onze ledenadministratie ook nog bleek te werken, waren we helemaal happy. De agenda is een hele fijne functie en het gebruik ervan is heel gemakkelijk. Na het testen van de app met een kleine groep, hebben we besloten om hiermee verder te gaan.

Hoe verliep de inrichting van Socie?

Best wel gemakkelijk. We zijn steeds meer gaan uitbreiden. We blijven nieuwe functies toevoegen om de app verder te ontwikkelen. 

Hoe verliep de uitrol van Socie?

Om de app te introduceren aan de rest van de leden hebben we een presentatie gegeven tijdens onze ledenvergadering. De uitrol verliep best wel goed. De agendafunctie wordt heel veel gebruikt en dat vind ik (Perry) ook het belangrijkste.

Hoe waren de eerste reacties op Socie?

We hebben de app eerst getest met een klein groepje van bestuurders en instructeurs. Toen dit goed ging, hebben we het vervolgens uitgerold onder alle leden. Het percentage van gebruikers is heel hoog, waar we zeer tevreden over zijn. Degene die de app niet gebruiken, zijn waarschijnlijk geen actief lid binnen de vereniging. De gebruikers zijn positief over de app. 

EHBO

Wie beheert of beheren Socie?

Ik (Perry) beheer de App. Ik probeer wel om anderen hierin mee te nemen, maar zij kunnen geen rechten verlenen aan de leden vanwege AVG-redenen.

Hoe zetten jullie Socie in? Welke onderdelen gebruiken jullie? 

Vooral de agendafunctie wordt veel gebruikt. Ook het prikbord, nieuwsbrieven en het plaatsen van officiële documenten doen we in de app. Sommige leden zijn niet in staat om de app te gebruiken. Voor deze leden mailen we alle informatie nog. Het is onmogelijk om een communicatiemiddel te vinden, waarbij je het iedereen naar de zin maakt. Dat gaat niet lukken. Maar deze app is heel gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in het beheer. In de beginfase ontdekten we dat zelfs ons lid, die ernstig digibeet is, prima met de app overweg kan. De basisfuncties kreeg zij prima voor elkaar. Dat was voor ons het signaal om met de app verder te gaan. We hadden toen de verwachting dat het zou gaan werken

Wat doen jullie eraan om Socie relevant te houden? 

We plaatsen berichten op het prikbord, zoals leuke lessen en lezingen. Heel soms plaatsen leden ook berichten op het prikbord. Dit gebeurt niet zo veel. We hebben aparte groepen aangemaakt voor leden, bestuur, etc. 

Hoe bevalt het inzetten van Socie tot nu toe? 

Heel goed. Er zijn nog wel enkele wensen. Hiervoor hebben we ook bij andere apps gekeken, maar wat wij zouden willen is niet te vinden of het is heel erg duur. Verder sturen we soms een ticket in met een verzoek naar Socie.

Wat vind je de meest handige mogelijkheid of feature van Socie?

De agenda wordt het meest gebruikt en is het meest handig. Lees hier hoe je optimaal gebruik maakt van de Agenda module.

Zou je Socie kunnen aanbevelen aan andere organisaties? 

Absoluut. Het gebruik is zo gemakkelijk. De app kan ik zeker aanbevelen aan andere organisaties. 

Deel dit bericht

Lees meer

William van Rijn

Breng jouw community tot bloei
met de Socie App

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met William om de mogelijkheden
van Socie te ontdekken voor jouw community.

This is a staging environment